Ända sedan uppväxten i Mellerud har Lars-Åke Söderqvist, grundaren av Söderqvist Karriär & Utveckling AB, levt i en företagarkultur. Det har präglat hans eget yrkesliv och bidragit till att skapa ett intresse för företagande och entreprenörskap.
En röd tråd genom yrkeslivet är att kunna bidra till att utveckla människor, för att bli sitt bästa jag! Att arbeta med coachning, ledarskap och självledarskap har blivit allt viktigare i dagens snabbt föränderliga arbetsliv.

Om Söderqvist Karriär & Utveckling

Efter att ha haft en rad anställningar som konsult inom området personal- och organisationsutveckling kändes det naturligt för mig att starta eget företag 2011, med kontor på Quality Hotel i Vänersborg.

Vi hjälper företag och organisationer i genom hela HR-processen, dvs rekrytering, utveckling av medarbetare och chefer, coaching, teambuilding, konflikthantering, men även stöd till företag i samband med personalneddragningar. Vi arbetar då med karriärplanering och outplacement. Dessutom arbetar vi med utveckling och utbildning inom den psykosociala arbetsmiljön, med uppdrag kring stresshantering och rehabilitering, alltid med målet att utveckla det mänskliga kapitalet och därmed förbättra effektivitet och lönsamhet hos våra uppdragsgivare.

 

Våra ledord

Kvalitet

Vår styrka är att hantera människor från vitt skilda bakgrunder. Genom att röra oss ledigt i hierarkier kan vi agera såväl i toppen som i botten av organisationer, alltid med respekt och förtroende för den enskilde individen för att åstadkomma utveckling som ligger i uppdragets målsättning. Vi anpassar oss till kunden och dess behov, och håller oss ständigt à jour med vad som händer inom vårt kompetensområde.

Kompetens

Inom Söderqvist Karriär & Utveckling sker en kontinuerlig fortbildning. Tiden står inte stilla, och det gör inte heller vi. Akademisk kompetens kompletteras således av över 30 års erfarenhet när det gäller utveckling av individer, grupper, företag och organisationer.

Resultat

Det viktigaste med vårt arbete är att vara till nytta för såväl individ, som för företag eller organisation. Ambitionen är att arbeta mot överenskomna mål i våra uppdrag och omsätta era visioner och därmed staka ut den väg som vi behöver ta för att realisera dessa.  Att skapa förändring och att vara en del i okonventionella lösningar är en naturlig del i vårt arbete.

Engagemang

Människors och organisationers utveckling är vår drivkraft och passion. Vår målsättning är att skapa en professionell relation, som även innehåller omtanke och empati. Efter att ett samarbete påbörjats finns det inte längre ett ”ni”, utan bara ett ”vi”.

KOMPETENS & ERFARENHET

Vårt arbete bedrivs framgångsrikt genom lösningsfokuserat förhållningssätt med kognitiv inriktning. Sedan flertalet år tillbaka är vi bland annat utbildade i mätverktyg som SMC – Stressprofilen samt Arbetsmiljöprofilen, MBTI, FIRO och Harrison Assessment Talent Solutions(HATS). Vi har också en lång erfarenhet av att arbeta med att utveckla människor och verksamhet såväl i privat som offentlig regi.

Yrkesroller

Bankanställd, kurator, konsult, personalkonsulent/organisationskonsult, teamledare, marknadsområdesansvarig, rådgivare samt egen företagare

CV

Psykologi, Lunds Universitet, 1976 Socionomprogrammet, Socialhögskolan i Göteborg, 1981 Organisationsutveckling, Göteborgs Universitet, 1991/92 Beteendevetarutbildning, Arbetsmiljöinstitutet i Solna, 1993/94   Kontinuerlig kompetensutveckling i form av diverse kortare och längre utbildningar, såsom teambuilding, konflikthantering, konsultutbildningar, affärsmannaskap, kvalitetsutbildningar inom psykosocial arbetsmiljö. Lars-Åke Söderqvist utsågs 2015 till Årets mentor i Västra Götaland.

Hållbart ledarskap- 6 dagar, utbildning, 2019

Grundkurs i KBT-verktyg att användas i det dagliga arbetet, mars 2023.

 

© 2016 Söderqvist Karriär & Utveckling
Produded by: Bozzanova
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.